EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

4 tipy ako nestrácať čas vo fitku

Vedeli ste, že ľudia sú schopní vo fitku stráviť 10 minút len tým, že si nastavujú iPod, hudbu, hľadajú ideálny playlist a nastavujú si sluchátka? Je to na jednej strane crazy, ale na druhej výborný námet na blogový článok. Prečítajte si naše 4 odporúčania, ako čo najefektívnejšie využiť čas strávený vo fitku a nespraviť z jednej návštevy 3 hodinový "výlet".

  1. Príprava – training bag a podobné
    Ako isto všetci vieme, samotný tréning sa začína už doma. Niektorí cvičenci sú "náchylní" k tomu, že 15-20 minút rozmýšľajú, akú tréningovú tašku si vezmú a aký outfit zvolia, nech to všetko perfektne ladí. A ideálne, ráno pred robotu, keď sa ponáhľajú a samozrejme tak zabudnú uterák či fľašu na vodu. A potom, kto by v gyme kupoval vodu za 2 eurá? Tak sa zastavíme po ceste z roboty v obchode, kde stratíme ďalších XY minút.
    Skúste si všetko zodpovedne a v kľude vždy pripraviť predchádzajúci večer a nestresujte sa, že máte obľúbené tričko v špinavom prádle.
  2. Plánujte, plánujte, plánujte a majte pripravený plán B
    Veď prídem do fitka a dačo si tam odcvičím. Sedím potom v šatni a poviem si, že som mal ťažký deň v práci a tak si zacvičím niečo ľahšie ako som mal v pláne. A potom vojdem do gymu a zistím, že to nemôžem cvičiť lebo zrovna tie stroje sú obsadené. Tak si dám kávu a 10 minút uvažujem, čo vlastne budem cvičiť. Poznáte?
    Choďte preto vždy do fitness centra s presne pripraveným tréningovým plánom A a aj plánom B. Ak ste precízny, skúste aj plán C. Predsalen, chrbtové svalstvo môžete precvičiť na TRXoch, s jednoručkami alebo na kladke...
  3. Choďte sami
    Pokiaľ váš kamarát nie je osobný tréner alebo rovnaký nadšenec pre cvičenie ako vy... A samozrejme, musí mať vopred presne pripravený tréningový plán na dnešný workout! Inak vás bude pravdepodobne zdržiavať alebo dokonca nechcene preberiete na seba úlohu jeho osobného trénera.
  4. Telefón nechajte v skrinke
    Prečo som stihol odcvičiť ťažký 25 minútový crossfit-ový workout, zatiaľ čo kolega vedľa spravil 4 série bicepsových zdvihov? Aha, lebo som nestihol pri tom vybaviť 5 telefonátov a skontrolovať storky všetkých influencerov.
    Telefón do fitka nepatrí...
  5. BONUSOVÝ TIP: Cvičte s osobným trénerom 😊

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.