EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Základy pohybu – cvičenie na doma

Tento blogový článok s videami (nájdete na konci článku nižšie) s názvom "Základy pohybu" by mal byť vaším prvým krokom k efektívnejšiemu tréningu v domácom prostredí. Prevediem vás základnými časťami tréningu, z ktorých by mal pozostávať každý váš tréning v domácom prostredí. Bude to prípravná, hlavná a záverečná časť. Už s názvu vyplýva, že úlohou prípravnej časti je nás na niečo pripraviť (v prípade tréningu to bude zaťaženie 😊). Slúži nám primárne na prípravu organizmu, pohybového aparátu a našej nervovej sústavy na nasledujúce zaťaženie, ktoré nás čaká v hlavnej časti. Prípravná časť bude pozostávať z myofasciálneho uvoľnenia, nácviku správneho dýchacieho stereotypu, cvičení na zlepšenie rozsahu vybraných kĺbových segmentov, aktiváciu svalových skupín, ktoré budeme využívať v hlavnej časti tréningu a zastabilizovanie nášho trupu. Hlavná časť bude rozdelená na 2 podčasti podľa charakteru zaťaženia. 1. podčasť bude mať silový charakter, v rámci ktorej sa naučíme vykonávať základné pohybové vzory, ktoré budeme neskôr modifikovať do náročnejších verzii. 2. podčasť bude mať kondičný charakter, ktorým preveríme náš srdcovo-cievny a dýchací systém. Záverečná časť tréningu nám slúži na upokojenie organizmu po zaťažení (cool-down), preladenie nervového systému a vytvorení optimálnych podmienok pre začatie regenerácie a prípravu na ďalší spoločný tréning.

Pekný tréning želám a teším sa na vás nabudúce!

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.