EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Tréningové programy pre začiatočníkov s osobným trénerom - postup k úspechu

Začať s tréningom môže byť pre začiatočníkov náročnou výzvou. Vstup do sveta fitness s osobným trénerom vám však môže výrazne uľahčiť túto cestu a zabezpečiť, že začnete správne a bezpečne. V tomto článku sa pozrieme na tréningové programy pre začiatočníkov s osobným trénerom, ktoré vám pomôžu vytvoriť pevný základ.

Dôležitosť prispôsobenia

Jedným z najdôležitejších aspektov tréningu pre začiatočníkov je prispôsobenie programu vašim jedinečným potrebám a schopnostiam. Váš osobný tréner by mal začať konzultáciou a hodnotením vášho súčasného stavu zdravia, telesnej kondície a cieľov. Na základe týchto informácií vytvorí tréningový program, ktorý je presne pre vás.

Tréningový program pre začiatočníkov

Fáza 1: Základná kondícia

Prvá fáza programu sa zameriava na budovanie základnej kondície a sily. V tomto období sa môžete stretnúť s rôznymi formami cvičenia, vrátane kardiovaskulárnych cvičení (napríklad chôdza alebo beh), posilňovacích cvičení a cvičení na zlepšenie flexibility. Cieľom je posilniť srdce, pľúca a svaly a zvýšiť celkovú výdrž.

Fáza 2: Zlepšenie sily a postavy

Po dosiahnutí základnej kondície sa program posunie na zlepšenie sily a postavy. Budete pracovať s rôznymi záťažami, vrátane váhových činiek, strojov a vášho vlastného tela. Cvičenia budú zamerané na rôzne svalové skupiny a pomôžu vám dosiahnuť lepšiu postavu a silu.

Fáza 3: Rozvoj špecializovaných zručností

V tejto fáze môžete pracovať na špecializovaných zručnostiach alebo cieľoch. To môže zahŕňať tréning na zlepšenie vytrvalosti, rýchlosti, flexibility alebo akýkoľvek iný špecifický cieľ, ktorý máte. Váš osobný tréner vám poskytne pokročilé cvičenia a techniky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť tieto ciele.

Dôležitosť správnej techniky

Pri začínaní s tréningom je kľúčové naučiť sa správnu techniku pri cvičení. Váš osobný tréner vám pomôže s postavením, technikou dýchania a správnym používaním vybavenia. Správna technika nie len minimalizuje riziko zranení, ale zabezpečuje aj efektívnosť vašich cvičení.

Pravidelné hodnotenie a prispôsobovanie

Tréningový program pre začiatočníkov by mal byť pravidelne hodnotený a prispôsobovaný. Vaša kondícia sa bude zlepšovať, a preto je dôležité meniť tréningový program, aby reflektoval vaše pokroky a nové ciele. Osobný tréner vám pomôže prispôsobiť váš program, aby ste si udržali motiváciu a dosahovali stále lepšie výsledky.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.