EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Osobný tréning pre ženy

Aké bývajú očakávania žien, ktoré vyhľadajú pomoc osobného trénera či trénerky? Jednoducho, zlepšiť svoju postavu. A ako to dosiahneme? Čítajte

Aké zvyčajne bývajú očakávania žien, ktoré vyhľadajú pomoc osobného trénera či trénerky? Úplne logicky sa obraciame na odborníkov, keď máme záujem niečo dosiahnuť rýchlejšie, zdravšie či efektívnejšie. V tomto prípade poväčšine krajšiu postavu. Zatiaľ to sedí, však?

Problém však nastáva, keď osobný tréner siahne po železe a činkách. Vtedy si niektoré ženy automaticky začnú predstavovať žilnaté ruky či masívne stehná a zľaknú sa. Predsa len, videli kopec videí, kde krásne vyšportované fitnesáčky skáču na bosu lopte, používajú rôzne odporové gumy alebo fit loptu. Áno, na videách tieto cvičenia vyzerajú atraktívne, avšak... máloktorá z nich vám ukáže, ako sa k takej postave dopracovala na náročných silových tréningoch.

Roky praxe či veľké množstvo štúdii nám stále potvrdzujú, že silový tréning je najefektívnejší nástroj na tvarovanie postavy (spolu s vhodne nastavenou stravou). A dobrý osobný tréner či trénerka to vedia. Ženy jednoducho nemajú toľko testosterónu ako chlapi a preto odozva na silový tréning im „chlapské svaly“ nevytvorí. Netreba sa toho vôbec báť a treba osobnému trénerovi dôverovať.

Ďalším, zvyčajne mylným očakávaním, býva, že vám osobná trénerka ukáže super inovatívne a efektívne cviky na brucho a vnútorné stehná. Omyl. Cielené, lokálne chudnutie neexistuje. Môžete sa s trénerkou zamerať na ochabnutejšie partie a viac ich naposilovať, spevniť. Telu ale nedokážete prikázať, aby si viac tukového tkaniva bralo z tej alebo onej časti. Žiaľ.

Alfou a omegou chudnutia je dosiahnutie kalorického deficitu. A to kvalitne nastaveným tréningom v kombinácii s vyváženým jedálničkom. Skúsme si teda v bodoch zhrnúť, čo vás pravdepodobne čaká na osobných tréningoch s odborníkom:

  1. Vstupná anamnéza, diagnostika pohybového aparátu a nastavenie cieľov
  2. Naučenie a osvojenie správnej techniky cvikov
  3. Intenzívny tréning, silové cvičenia plus doplnkové cviky na „horšie“ ženské partie
  4. Diskusia a poradenstvo o výžive
  5. A znova intenzívny tréning :)

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Ema, 34 rokov
"Vôbec som netušila, čo ma čaká keď sa prihlásim do EfectFitu, ale musela som so sebou niečo začať robiť. Našťastie boli ku mne veľmi príjemní, ústretoví a ľahko sme si dohodli postup spolupráce."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.