EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Kľúčovým je vytvoriť si z cvičenia zvyk

Ahoj Marek. Prezraď nám prosím ťa, ako dlho u nás cvičíš a koľko ti teda trvalo sa dopracovať k takejto úžasnej premene?

V EfectFit-e na Holíčskej som začal cvičiť začiatkom roku 2017. Čiže už to bude skoro 2,5 roka strácania poctivo nahromadených kilogramov.

Čo bol u teba prvotný stimul začať s celým procesom? A vďaka čomu si to nevzdal? Určite za tým boli litre potu a kvantá nadávok trénerovi za ťažké cvičenia 😊

Prvotný stimul bol ten, že som sa kvôli tým “poctivým“ kilám necítil veľmi dobre zdravotne. Začalo pre mňa byť náročnejšie aj zaväzovanie si šnúrok. Nevzdal som to kvôli super partii z EfectFit-u na Holíčskej a zároveň preto, že som sa dokázal tešiť aj zo sebe menších progresov, ktorá ma motivovali pokračovať.

Ako asi u teba vyzerá týždňový harmonogram v zmysle tréningov vo fitku či iných aktivít? Ako často sa celkovo venuješ športu?

Snažím sa cvičiť 5 krát do týždňa. Vo väčšine prípadov je to vo fitku od pondelku do piatku vždy o 7:00. Teda… aby som bol úprimný tak o 7:10 - keďže Paťo vie nastaviť tréning tak efektívne, že nie je potrebná ani celá hodina tréningu a radšej mi dopraje o 10 minút dlhší spánok 😊 Nie vždy sa mi podarí odcvičiť 5 dní v týždni, preto sa snažím niekedy doplniť cvičenie o beh, plávanie alebo bicykel.

Čo považuješ za kľúčový faktor úspechu? Okrem samozrejme perfektného trénera Patrika či skvelého fitka EfectFit na Holíčskej?

Okrem perfektného trénera Paťa a skvelého celkového osadenstva ľudí vo fitku (vrátane ostatných cvičiacich ) je asi kľúčovým faktorom vytvoriť si z cvičenia zvyk, rutinu. Tento zvyk by sa postupne mal stať neodmysliteľnou súčasťou harmonogramu každého týždňa. Niektoré štúdie hovoria o tom, že na vytvorenie nového zvyku potrebujeme minimálne 1 mesiac, iné štúdie uvádzajú dĺžku 3 mesiace. Čiže dĺžka tohto obdobia je určite individuálna a závisí od prípadu k prípadu. Ja osobne som začal pociťovať určitý druh závislosti asi približne po 6 mesiacoch pravidelného cvičenia. Preto by malo stačiť na vytvorenie zvyku už “iba“ vydržať a nevzdať to počas daného obdobia.

Ďakujeme veľmi pekne za rozhovor a prajeme veľa úspechov v napredovaní. Držíme palce!

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Veronika, 29 rokov
"Dlhšie som uvažovala, či vyplním formulár a čo sa stane potom. Asi o tri hodinky mi však zavolala veľmi príjemná slečna, všetko vysvetlila a už dva roky cvičím v EfectFite."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.