EfectFit
Články od trénerov a fyzioterapeutov

Chudnutie - Intervalový tréning

Z tohto typu tréningu môže hlavne ťažiť už športujúca časť populácie. Na tento typ aktivity je dobré mať už svalový a silový základ a aj zvládať aeróbny tréning. Čo je to vlastne intenzívny intervalový tréning? Označuje sa aj ako HIIT z anglického High Intensity Interval Training. Jedná sa o striedanie zaťaženia s oddychom alebo o striedanie cvičenia s vyššou a nižšou intenzitou v pravidelných intervaloch. Formou HIIT môže byť napríklad aj crossfit, kruhový tréning, beh (šprint), skákanie na švihadle, veslovanie, bicykel či thaibox.

Hlavné výhody intervalového tréningu sú ušetrený čas a vysoká efektivita pri budovaní svalov aj spaľovaní tukov zároveň, zlepšenie celkovej kondície a zvýšené uvoľňovanie rastového hormónu. Ďalšou výhodou HIIT je dostavenie sa potréningového efektu cvičenia v podobe spaľovania tuku 24-48 hodín po tréningu. Ako si postaviť HIIT tréning? Jednoducho. Čas zaťaženia v porovnaní s odpočinkom by sa mal pohybovať v rozsahu 1:3

Príklad tréningu:

A : Kettlebell swing 10 sérií - 15 sekúnd cvičíš naplno a 45 odpočívaš

B: Beh hore schodmi 10 sérií - 20 sekúnd bežíš čo najrýchlejšie a 60 odpočívaš

Martin

O autorovi článku

Osobný tréner Martin pôsobí na pobočke Podunajské Biskupice.

Martin stavia tréningový proces na základe cieľov a individuálnych možností klienta. Medzi ciele, ktoré spolu napĺňajú, spadá napr. chudnutie, formovanie postavy, zlepšenie kondície a držania tela. Rovnako je vyhľadávaný aj klientmi, ktorých trápia bolesti chrbta, krčnej chrbtice alebo majú skoliózu, scheuermannovu chorobu a chcú športovať bez obmedzení.

Páčil sa vám článok?

Spoznajte nás osobne! Prečítajte si ďalšie »

Prvý
tréning

Vyplňte jednoduchý formulár
Prvý krok k vášmu cieľu len za 20 sekúnd

Prvý tréning s osobným trénerom je u nás zadarmo a bez záväzkov. Prihláste sa naň prostredníctvom formuláru, telefonicky na 0905 339 959 alebo emailom na info@efectfit.sk. Čas a termín úvodného tréningu zladíme tak, aby vyhovoval obom stranám. Tešíme sa na vás! Viac info o úvodnom tréningu nájdete tu »

Filip
Komunikovať s Vami bude

Filip

0905 339 959 info@efectfit.sk po - pia 9:00-17:00
Michal, 39 rokov
"Odoslanie formulára bola pre mňa vtedy veľká výzva, strašne som sa bál a hanbil ísť do fitka. Už je to však takmer pol roka a určite neľutujem."
(Nezáväzná prihláška)

Privátne fitko

Obmedzená kapacita cvičiacich.

Bez viazanosti či zmlúv

Platíte, len keď cvičíte.